Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nyílt nap lesz ma délelőtt a Geoinformatikai Intézetben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 16.
ImageJanuár 16-án lesz nyílt nap az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának Geoinformatikai Intézetében. 2017 szeptemberétől az Alba Regia Műszaki Karon mérnök informatikus asszisztens, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, informatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök, mechatronikai mérnök szakokra jelenkezhetnek a diákok. 2017-ben már több mint 150 duális férőhelye van az egyetemnek, amit a gazdasági partnerekkel együtt kínálnak a diákok számára sikeres felvétel esetén.
Tovább...
 
A Betlehemi jászol fehérvári díjazottjait köszöntötték a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 13.
A 23. Betlehemi jászol kiállítás székesfehérvári díjazottjait köszöntötte Brájer Éva alpolgármester a Hiemer-házban. Az eseményen részt vettek a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai felkészítő tanáraikkal, valamint a Fehérvári Kézművesek Egyesületének díjazott képviselői.
Tovább...
 
Még lehet jelentkezni a Bejczy Antal Innovációs Emlékversenyre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 13.
A Bejczy Antal Innovációs Emlékversenyen tizenkét fehérvári középiskola diákjai vehetnek részt. Nekik egy-egy robottal kell különböző feladatokat megoldaniuk, a verseny pedig egy látványos bemutatóval zárul majd májusban. A megmérettetésre még január 15-ig várják a háromfős csapatok jelentkezését a szervezők.
Tovább...
 
A világ leghálásabb munkája: gyógyíts kutyákat masszázzsal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. január 13.
ImageHallottál már a kutyamasszázsról? Nem, nem valami úri divatról van szó!. Bár elsőre nekem is a Dr. Szöszi című "habosbabosamcsifilmben" felvillantott rózsaszín nyakörves fehér cukkerkutya jutott eszembe e kifejezésről, pontosabban, hogy az ő hasát vakargatja valaki jópénzért - és színlelt jópofasággal. Aztán megismertem valakit, aki beteg/lebénult kutyusokat gyógyít ily’ módon, s hamar átfordult a „dúsgazdagkutyasimiző” víziója valami totálisan másba…
Tovább...
 
Ismét lesz véradás a Fehér Palotában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 13.
ImageIsmét véradást szerveznek a Fehér Palota Üzletközpontban. A Palotai úti bevásárlóközpont emeletén pénteken 14.00-18.00 óra között fogadják az önkénteseket.
Tovább...
 
Nyílt napot tartottak a Corvinus Székesfehérvári Campusán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 13.
ImageNyílt napot tartottak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A továbbtanulás előtt álló érdeklődő diákoknak a képzésekről szóló szaktájékoztatókat szerveztek a duális partnerekkel, a karok képviselőivel, valamint villámelőadásokat tartottak. A megnyitón a megjelenteket dr. Szántó Zoltán, a BCE oktatási rektorhelyettese, Mészáros Attila alpolgármester és Szentpáli-Tóth Ádám HÖK-elnök köszöntötték.
Tovább...
 
Befejeződött a bölcsőde és az óvoda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 13.
Befejeződött a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának, valamint a 3. számú Bölcsődének a felújítása. A munkálatok még tavaly augusztusban kezdődtek és az év végére be is fejeződtek. A bruttó 308,90 millió forintos összköltségű beruházásnak köszönhetően a két intézmény energiatakarékosabb lett, a mindennapok komfortosabbá váltak a kisgyermekek, a dolgozók és a szülők számára.
Tovább...
 
1000 új parkolóhely a következő években a városközpontban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 13.
ImageA parkolási nehézségek megoldása a lakosságot leginkább foglalkoztató téma Székesfehérváron. A város ennek érdekében olyan komplex megoldást szeretne megvalósítani, amely valamennyi gépjárművel közlekedőt szolgál.
Tovább...
 
Szent Sebestyén-napi programsorozat lesz a Felsővárosi Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 13.
A jövő héten Szent Sebestyén-napjához kapcsolódó programsorozaton vehetnek részt a gyerekek a Felsővárosi Általános Iskolában. Szerdától filmvetítések, előadások, versenyek, flashmobok teszik színessé a témanapokat, csütörtökön fánksütést szerveznek az iskola udvarán, pénteken pedig a tanulók részt vesznek az emlékmisén, majd helytörténeti sétát is tesznek.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. január 11.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
Hetven jól tanuló székesfehérvári diák kap támogatást 2017-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. január 11.
ImageÁtadták a Tóth István - Tóth Terézia tanulmányi ösztöndíjakat a Városházán. A támogatást olyan székesfehérvári diákok kaphatják, akik kiválóan teljesítik tanulmányaikat, jeleskednek a sportban, a zenében, a képzőművészetben, vagy a tudományos kutatás terén, de anyagi helyzetük, családi körülményeik miatt rászorulnak a segítségre. A fiataloknak pályázniuk kellett, idén hetvenen részesültek pozitív elbírálásban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12519 - 12529 / 20496